Verse soep

“Zal ik een pan verse soep voor jullie maken?” Dat vroeg de kraamverzorgster na de geboorte van onze oudste zoon. Ik weet nog dat mijn man en ik elkaar verbaasd aankeken; bij ons in huis was nog nooit verse soep gemaakt. We werken allebei en eten moest toen lekker zijn, maar vooral ook snel klaar zijn. Dus aten wij vooral soep uit blik en dat gold ook voor andere gerechten. Snel in de magnetron of gemakkelijk te maken met pakjes en zakjes. Als ik toen wist wat ik nu weet over voeding, had ik wellicht de link gelegd tussen mijn eetpatroon en mijn gezondheid, die misschien niet dramatisch maar ook niet optimaal was.
Inmiddels weet ik dat het grootste deel van onze gezondheidsklachten gerelateerd is aan voeding. Pure onbewerkte voeding draagt bij aan een gezond lichaam en leven. Geen eten dat kunstmatig wordt gefabriceerd en waar je lichaam echt niets mee kan, maar producten uit de natuur, vers klaargemaakt. Dat geldt ook voor die pan soep.
3 redenen om verse soep te eten:

Gezond
Verse soep is supergezond. Het bestaat voor het grootste deel uit verse groenten en wanneer je kiest voor biologische groenten van het seizoen ben je helemaal goed bezig. Ook ideaal om kinderen een (extra) portie groente binnen te laten krijgen.

Lekker
Verse soep is door de pure smaken zoveel lekkerder dan soep uit blik/zak. Er zitten alleen pure ingrediënten in die ook echt puur smaken. Hoe anders dan de soep die in de fabriek wordt gemaakt met heel veel kunstmatige toevoegingen en toegevoegde suikers.

Makkelijk
Verse soep is echt zo klaar. Eigenlijk hoeft het niet veel langer te duren dan het opwarmen van een blik soep. De basis-ingrediënten heb je meestal wel in huis. Bovendien kun je eindeloos variëren en experimenteren met verschillende groenten/smaken.

 

Basisrecept soep
Voor het maken van verse soep heb je het volgende nodig (voor twee personen):

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 biologisch bouillonblokje
  • ongeveer 400 gr. groenten
  • 150 ml. water
  • Keltisch zeezout en peper

Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook uit. Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie. Maak de groenten schoon en snijd in stukken. Voeg de groenten toe aan de ui/knoflook en bak licht aan. Los een bouillonblokje op in 150 ml. gekookt water en voeg toe. Laat de groenten zachtjes koken totdat ze zacht zijn. Pureer het geheel en voeg peper en zout naar smaak toe.
Let op: sommige groenten bevatten meer vocht dan andere, afhankelijk van de groenten zul je dus meer of minder water moeten toevoegen.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *